AKO VAM SE POJAVI OVA LAMPICA NA INSTRUMENT TABLI ODMAH SE ZAUSTAVITE: Mnogi ignorišu, evo šta označava

AKO VAM SE POJAVI OVA LAMPICA NA INSTRUMENT TABLI ODMAH SE ZAUSTAVITE: Mnogi ignorišu, evo šta označava

Začepljenje kanala obično se događa zbog kratke udaljenosti vožnje

Iako novi benzinci u posljednje vrijeme pobjeđuju dizele, dizeli su još uvijek znatno popularniji u uvozu rabljenih vozila iz EU i dosljedno proširuju svoju matematičku korist. Simbol koji označava problem s filtrom čestica (DPF filtar) može zasvijetliti na kontrolnoj ploči vašeg automobila ako vozite vozilo s dizel motorom proizvedeno nakon 2009. godine, kada je uveden Euro V standard, čime su značajno pooštreni ekološki standardi za emisiju dušikovih oksida i sitne čestice čađe.

Imate li barem neku ideju na što ta slika sliči i što biste trebali učiniti ako se ta lampica upali? Kratke udaljenosti vožnje, osobito kada se koristi gradski način vožnje start-stop, obično rezultiraju začepljenjem filtera. Kao rezultat toga, sugerira se da ljudi koji prvenstveno voze dizelske automobile u urbanim sredinama provedu najmanje 20 minuta na autocesti pri brzini od 120 kilometara na sat nakon određenog vremena.

Također možete pokušati skrenuti na autocestu kako biste ispuhali filtar ako se upali svjetlo. Osim toga, ako to ne uspije, morat ćete posjetiti servisni centar kako biste očistili i regenerirali DPF filter. Ako se DPF filter može popraviti, to je svakako isplativija opcija jer njegovo čišćenje košta puno manje od kupnje novog.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *