Stavite režanj češnjaka pod jastuk prije spavanja: Ujutro očekujte OVE 3 stvari!

Stavite režanj češnjaka pod jastuk prije spavanja: Ujutro očekujte OVE 3 stvari!

Naše majke i bake odavno znaju da nema boljeg leka od prirodnih preparata, a među njima je svakako jedno od najmoćnijih sredstava – češnjak, poznat i kao beli luk. Ovaj izvanredni prirodni lek ima fantastična antibakterijska svojstva i pomaže kod mnogih bolesti i stanja, uključujući prehlade, visok krvni pritisak, aterosklerozu, bolesti bubrega, pa čak i nesanicu. Češnjak jača kapilare, snižava nivo masnoća u krvi, i pomaže u poboljšanju protoka krvi, što ga čini odličnim saveznikom za srce i krvne sudove.

Iako deluje neverovatno, terapija stavljanjem režnja češnjaka ispod jastuka pre spavanja praktikuje se decenijama i daje odlične rezultate. Ovaj jednostavan trik može poboljšati san, pomoći u opuštanju mišića i doprineti boljoj vitalnosti. Zbog visoke koncentracije cinka, češnjak pomaže da se bolje naspavate i smanjite rizik od prehlade i viroza.

Kako konzumirati češnjak bez neugodnog mirisa?

Češnjak je najzdraviji u sirovom obliku, ali problem često predstavljaju neprijatni mirisi koji ostaju posle njegove konzumacije. Međutim, postoji način da ga konzumirate bez neprijatnog mirisa. Potrebno je pronaći domaći sitniji češnjak, oljuštiti nekoliko sitnih režnjeva i staviti ih u vodu da odstoje desetak minuta. Nakon toga, režnjeve ogulite prstima, vodeći računa da ne oštetite luk. Zatim ih možete progutati s vodom kao tablete. Na ovaj način izbegavate neprijatne mirise, a zadržavate sve korisne sastojke.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *