Balkan news

Ovako bi političari izgledali kao žene

By  | 

Slučajno da su domaći, ali pored lokalnih zakonodavaca, zaista bi izgledali kao zakonodavci …

FaceApp aplikacije su hit već duže vrijeme i pruža nam priliku da se poigramo vlastitim ili stvarnim izgledom neke druge osobe, pa možemo provjeriti kako bismo izgledali s alternativnim tonom kose, punijim usnama, većim nosom, ravnim zubi, a pored toga kako bismo mogli izgledati stari ili još uvijek imati mjesto s drugim spolom.

Ovako bi izgledalo ovih 10 državnih službenika u slučaju da su poslanici:

Aleksandar Vučić

 

Dragan Čović

 

Željko Komšić

 

 

BONUS

Iskusne domaćice imaju blistav trik da spriječe raspored kvrga prilikom pranja pernatih kaputa.

Imena mnogih pernatih kaputa upozoravaju da se ne smiju približavati mašini za pranje rublja, ali da ih treba nositi za čišćenje, dok je za neke još dozvoljeno pranje mašina i ruku. U svakom slučaju, kada se perete u mašini, na većini slojeva pojavljuju se komadi peraja, što sušenje čini znatno problematičnijim.

Najbolji savjet za najiskusniju metodu pranja hladnijeg godišnjeg ogrtača kod kuće, a nakon toga i dalje izgledate kao novi.

Slijedite ove savjete i ne opterećujte se ni zbog čega.

Povežite patentni zatvarač i kopču prije pranja. U slučaju da se vaš kaput skriva, pokušajte ga skinuti ako je to moguće. U tom trenutku preokrenite kaput.

Operite kaput nezavisno od različitih odjevnih predmeta.

Koristite samo sredstvo za čišćenje tekućina za krhke odjevne predmete (svila, runo). Pokušajte ne koristiti sredstvo za čišćenje u kuglicama jer se neće pravilno ukapiti, a mrlje će ostati na kaputu.

Na perilici rublja odaberite najnježniji program pranja na niskoj temperaturi. Istini za volju, idealno je oprati kaput u hladnoj vodi. Također će se prati 3-4 puta na programu prehrane.

Glavno kod pranja hladnijeg doba godine je unutrašnji ispun. Da biste izbjegli te nepravilnosti i udarce unutar kaputa, stavite izuzetne lopte ili konvencionalne teniske loptice u mašinu za pranje odjeće kako biste pojednostavili te čvorove.

Odgovarajuće sušenje kaputa nakon što ste ga oprali je značajna faza. U trenutku kada skinete kaput s perilice odjeće, otkopčajte patentni zatvarač i zakopčajte ga, pomaknite ga na pravu stranu. Idealno je sušiti kaput bilo vani ili na cijelom ventiliranom teritoriju. Pokušajte je ne sušiti blizu izvora toplote.

Cijelo sušenje može potrajati dan ili dva. Značajno je da s vremena na vrijeme promućkate kaput da ga što prije vratite u svoje jedinstveno stanje.

Svaka mašina ima različite projekte, međutim za pranje kaputa od perja neprestano birajte one za krhku odjeću tokom kojih temperatura vode ne prelazi 30 ili 40 stepeni.

Ogrtače od perja ne treba prati više od jednom ili ograničenje dva puta godišnje, a prilikom pranja ne koristite okretni sušač.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *