ZAPANJUJUĆE INFORMACIJE POSLE POGIBIJE RAISIJA: Iranci tražili pomoć od Amerikanaca, stigao ŠOKANTAN ODGOVOR – “Nema sumnje…”

ZAPANJUJUĆE INFORMACIJE POSLE POGIBIJE RAISIJA: Iranci tražili pomoć od Amerikanaca, stigao ŠOKANTAN ODGOVOR – “Nema sumnje…”

Iranski predsednik Ebrahim Raisi, koji je nedavno preminuo u padu helikoptera, optužen je od strane Bele kuće za podršku ekstremističkim grupama u regionu, navodi se u saopštenju u ponedeljak.

Portparol za nacionalnu bezbednost Bele kuće, Džon Kirbi, izjavio je novinarima da SAD planiraju da nastave da pozivaju Iran na odgovornost zbog svojih aktivnosti koje doprinose destabilizaciji regiona.

Iranski predsednik Ebrahim Raisi, koji je smatran tvrdolinijašem i mogućim naslednikom vrhovnog vođe ajatolaha Alija Hamneija, poginuo je u padu helikoptera u planinskom području blizu granice sa Azerbejdžanom, potvrdili su zvaničnici i državni mediji u ponedeljak.

Olupina helikoptera u kojem su se nalazili Raisi i ministar inostranih poslova Hosein Amir-Abdolahijan pronađena je nakon potrage.

Iako je Iran zatražio pomoć od SAD nakon nesreće, Stejt department nije mogao da pruži pomoć iz logističkih razloga. Portparol Stejt departmenta Metju Miler takođe je izjavio da smrt Raisija neće promeniti fundamentalni stav SAD prema Iranu.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *