Nikad nije krio albansko poreklo, niti da je odrastao u bedi: Folker je živeo sa 17 braće i sestara, a osmehom krio tugu

Nikad nije krio albansko poreklo, niti da je odrastao u bedi: Folker je živeo sa 17 braće i sestara, a osmehom krio tugu

Beki Bekić, poznat i kao Behljuj Behljuji, nije krio svoje albansko poreklo ni težak životni put koji je prešao od ranog detinjstva u rodnom Gusinju, Crna Gora. Odrastao je u veoma velikoj porodici sa 12 braće i sestara, plus šestoro siročadi koje su njegovi roditelji takođe odgajili. Zbog te situacije, Beki je već u osnovnoj školi morao da radi kako bi pomogao u prehrani porodice.

Iako je živeo u takvoj porodici, Beki je isticao da su ih karakterisala međusobna ljubav i podrška, i da su se svi cenili i voljeli. Takvo odrastanje ga je naučilo vrednosti života i poštovanja, što i danas smatra svojom životnom filozofijom.

Beki Bekić

Zahvaljujući svom ranom iskustvu rada, Bekić nije video nikakav posao kao stran ili težak. Bio je spreman da obavlja različite poslove, uključujući i fizički naporan rad, kako bi pomogao porodici.

Iako su njegovi roditelji bili protiv toga da se bavi muzikom, Bekić nije odustao od svoje strasti. Počeo je da peva i svira u lokalnim kafanama, postajući postepeno popularan. Iako je majka prvobitno sumnjala u ozbiljnost njegove muzičke karijere, promenila je mišljenje kada je videla njegov uspeh na televiziji.

Beki Bekić

Beki je upoznao svoju suprugu u kafani u kojoj je pevao, ali nije znao da je ona njegova redovna posetiteljka. Njihova ljubavna priča počela je polako, ali su ostali zajedno više od 30 godina, imajući dve ćerke i sada su ponosni baba i deda.

Beki Bekić

Ono što mnoge fascinira jeste Bekićev vedar duh i uvek prisutan osmeh. On ističe važnost zadovoljstva onim što imamo i pozitivnog razmišljanja. Njegova filozofija je da se treba fokusirati na pozitivne aspekte drugih ljudi i života, te da treba biti zahvalan na svemu što imamo.

Beki Bekić

Beki je svojim primerom pokazao da se iz teških životnih okolnosti može izaći kao pobednik, istovremeno zadržavajući ljubav i poštovanje prema porodici, radu i životu uopšte.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *