RAČUN ĆE VAM BITI DUPLO NIŽI,A HLADIT ĆE ISTO:Evo šta trebate uraditi na klimi,ovo skoro niko ne zna

RAČUN ĆE VAM BITI DUPLO NIŽI,A HLADIT ĆE ISTO:Evo šta trebate uraditi na klimi,ovo skoro niko ne zna

Iako se možda čini da je nemoguće uticati na potrošnju klima uređaja, postoje mali trikovi koji vam mogu pomoći da uštedite skoro duplo više.

Jedan od tih trikova je da povećate temperaturu na klima uređaju. Iako mnogi vole da rashlade prostoriju na 18 ili 19 stepeni, podešavanje na 23 stepena može značajno smanjiti potrošnju struje. Takođe, važno je izbegavati direktno duvanje klime na vas, jer to može izazvati negativne posledice po zdravlje.

Korišćenje termostata i ventilatora takođe može pomoći u uštedi energije. Umesto da klimu ostavite da radi ceo dan, bolje je uključiti je na nekoliko sati jer je sistem za hlađenje najefikasniji kada radi na višoj temperaturi u kraćem periodu. Noviji modeli klima uređaja imaju pametne termostate koji automatski prilagođavaju temperaturu prema odsustvu ljudi, što može dodatno pomoći u uštedi. Takođe, čišćenje klima uređaja redovno je važno kako bi bio efikasan.

Razmišljanje o plafonskom ventilatoru ili nadogradnji kućne izolacije takođe može pomoći u smanjenju troškova energije, pružajući osećaj hladnije prostorije i zadržavajući iskorišćenu energiju unutar doma.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *