PROPARTNA OPASNOST OD PREKOMIJERNOG UZIMANJA VITAMINA D

PROPARTNA OPASNOST OD PREKOMIJERNOG UZIMANJA VITAMINA D

Poboljšanja vitamina D koriste se osobito tijekom hladnijeg doba godine, no postoji poteškoća je li ga u svakom slučaju važno uzimati na taj način, kada se želi ugoditi suncu.

U slučaju da možete dati negdje u rasponu od 10 do 30 minuta otvorenosti sunca oko sredine poslijepodneva, nekoliko puta tijekom tjedna, tijelo će stvoriti dovoljno ove hranjive tvari, kažu stručnjaci.

S dolaskom proljeća većina zdravih pojedinaca ne mora se zamarati dodatnim unosom vitamina D, kaže imunolog Borislav Kamenov za Magazin na Prvom, Radio Beograd 1:

“Puno se toga mijenja tijekom ove sezone, proljeće donosi svjetlo, sunce i vrhunski način razmišljanja. Tijelo se učinkovito zagrijava, a ne troši puno energije za održavanje idealne temperature. Korištenje suplemenata, ali dodatno iskorištavanje nutrijenata važnih za rad našeg organizma, u proljeće, kada je toplo i puno sunca, potpuno je smanjeno. Štoviše, sunce proizvodi vitamin D u nama, zato ga nazivaju sunčeva hranjiva tvar.”

Dr. Kamenov to solidne kapacitete životnog oblika osmišljava prikupljanjem i odlaganjem vitamina D u proljeće i ljeto, pa ga postupno troši tijekom hladnijeg doba godine.

Čvrste osobe ne moraju uzimati ovu hranjivu tvar. Problem se pojavljuje kada tijelo troši veliku količinu vitamina D, dodaje Kamenov.

“To se događa osobama koje su ozlijeđene, neučinkovito jedu, imaju probleme, na primjer, ispupčenje, iscrpljenost ili infekcije imunološkog sustava, kao i pojedincima koji doživljavaju loše učinke osjetljivosti.”

Kako ističe dr. Kamenov, veliki broj ljudi koji prije svega doživljavaju štetne posljedice tekućih infekcija imali su, osim ostalog, i nedostatak vitamina D, pa su se kasnije samo razboljeli. Vitamin D štiti nas od brojnih bolesti.

Imunolog Borislav Kamenov upozorava na još jednu opasnost koja ide uz prijedloge uzimanja dodatnog vitamina D, a to je slična svota, koja se, općenito govoreći, svima potiče, a ne treba svakom slična porcija.

Suprotstavljanje je sjajno, jer dosljedno s obzirom na dobrobit, dr. Kamenov ima smisla.

Kako bismo smanjili korištenje vitamina D, osobito tijekom pandemije, budući da nas ovaj nutrijent dodatno štiti od ekstremnih vrsta bolesti, trebali bismo uistinu prihvatiti smjernice stručnjaka u pogledu solidnog života:

“Moramo poboljšati neke neprihvatljive sklonosti, bolje se hraniti, zbrinuti sve što nas nervira, jer nas sva ta znanost i kontaminacija uništava. Bez obzira na sve ubrane i prilagođene hrane, dodatno su značajni probiotici koji štite probavno zelenilo. , te na taj način spriječiti kontaminaciju tijela i širenje otrova po tijelu. U takvoj situaciji ne trebamo se zamarati s nekoliko većih porcija vitamina D, ali su dovoljne one koje dobijemo od sunca”, završava upitnik Radio Beograda1.

Dakle, ne može postojati rašireni savjet da sada, kada smo više predstavljeni suncu, svi mogu prestati uzimati vitamin D. Pojedinci koji su zdravi sada ga ne trebaju, a pojedinci koji imaju zdravstvene probleme trebali bi, u skladu sa svojim PCP, nastavite uzimati poboljšanja vitamina D i dodatno poboljšajte nesretne obrasce ponašanja koji uništavaju dobrobit.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *