“SAMO” 3 PUTA IŠAO U STRELJANU, A UBIO DESETORO! Ovako tuženi Kecmanovići brane SINA UBICU – Suđenje po tužbi ranjene NASTAVNICE

“SAMO” 3 PUTA IŠAO U STRELJANU, A UBIO DESETORO! Ovako tuženi Kecmanovići brane SINA UBICU – Suđenje po tužbi ranjene NASTAVNICE

Pred Višim sudom u Beogradu je vođen parnični postupak protiv roditelja maloletnog dečaka koji je izvršio masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, po tužbi nastavnice Tatjane Stevanović koja je teško povređena tokom tog događaja.

Na pripremnom ročištu parnice, punomoćnici strana su izneli svoje dokazne predloge. Pomoćnik tužioca je zatražio dostavljanje pisane dokumentacije iz tužbe, saslušanje Tatjane Stevanović i roditelja optuženog maloletnika, kao i uvid u veštačenje koje će pokazati neuropsihijatrijski stepen povreda tužiteljke usled doživljenog straha tokom zločina.

S druge strane, punomoćnik tuženih, Marina Ivelja, predložila je da se parnični postupak poveže sa drugim predmetom gde isti roditelji tuže maloletnog učenika koji je povređen tokom istog događaja. Ona je takođe predložila saslušanje svedoka koji su bili uključeni u upravljanje školom, kao i dokumentaciju koja se odnosi na bezbednost škole pre masakra, uključujući i peticiju roditelja koja je ukazivala na pojačano nasilje u školi.

Punomoćnik Ivelja je iznela i dokaz o obuci maloletnika u streljani, tvrdeći da roditelji nisu bili svesni negativnog uticaja takvih aktivnosti na dete, s obzirom da obuka nije nezakonita. Takođe je predložila veštačenje maloletnika u vezi sa njegovom sposobnošću rasuđivanja u trenutku zločina.

Sudija će naknadno odlučiti o svim predlozima punomoćnika, a glavna rasprava je zakazana za 4. oktobar. Na toj raspravi očekuje se svedočenje Tatjane Stevanović, dok je njen punomoćnik zatražio da se ročište održi bez prisustva javnosti zbog emotivnog tereta koji nosi za tužiteljku.

Ovaj parnični postupak privlači veliku pažnju javnosti zbog težine optužbi i šireg društvenog konteksta koji se tiče odgovornosti roditelja, škole i sistema za zaštitu dece.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *