POGLEDAJTE RECEPT ZA SMJESU KOJA ĆE OPORAVITI VAŠE BILJKE

POGLEDAJTE RECEPT ZA SMJESU KOJA ĆE OPORAVITI VAŠE BILJKE

Iako je mlijeko još uvijek uobičajena hrana, malo ljudi je svjesno njegovog potencijala za gnojidbu i zaštitu širokog spektra biljaka, uključujući cvjetnice, začinsko bilje i presadnice povrća.

Točnije, mlijeko je bogato kalcijem, kalijem, sumporom, magnezijem, željezom i drugim vitaminima i mineralima koji pomažu u imunitetu i rastu biljaka.

Iako je korištenje mlijeka za zalijevanje biljaka korisno, korištenje previše mlijeka ipak može biti štetno.

Većinu vremena biljke koriste kravlje mlijeko jer im ono pomaže u rastu i borbi protiv patogenih mikroorganizama, insekata i gljivica.

Biljke su zaštićene od navedenih organizama tankim slojem koji nastaje nakon tretmana mlijekom i sprječava ulazak organizama u biljku.

Mlijeko je najbolje za povrće jer ga često napadaju štetnici svih vrsta. Međutim, trebali biste ga koristiti samo na lisnatim dijelovima povrća, a nikako na voću. Mlijekom se mogu zaštititi i sobne biljke, no nemojte njime prskati suhe poput kaktusa.

Iako je termički obrađeno mlijeko, na primjer, koje pronalazimo u trgovinama, odlično iz tog razloga, sirovo mlijeko će pokazati najbolje rezultate. Mlijeko se čak može dodati u tlo gdje je biljka posađena.

Planiranje mlijeka za biljke
Mlijeko se koristi za sigurnost biljaka u omjeru 1:10 – jedan dio mlijeka, 10 dijelova vode. Za prskanje se može koristiti čista boca s raspršivačem.

Kada se mlijeku doda malo sode bikarbone, ono postaje još učinkovitije u zaštiti krumpira od krumpirove hrđe.

Vi to želite

· 1 litra mlijeka
· 10 l vode
· 1 žlica pečenja pop

Dobro izmiješajte svaki dodatak dok se bezalkoholno piće ne raspadne i napunite bočicu za tuširanje. Pripravak se može prskati po listovima ili sipati po zemlji oko biljke.

Kako biste spriječili gljivične bolesti, provjerite lišće nakon 30 minuta i obrišite mlijeko vlažnom krpom.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *