Tri razloga zbog kojih ne gubite salo na trbuhu: EVO GDJE GRIJEŠITE

Tri razloga zbog kojih ne gubite salo na trbuhu: EVO GDJE GRIJEŠITE

Ako se trudite skinuti salo na trbuhu, a dijeta i vježbanje ne donose željene rezultate, možda pravite velike greške, tvrdi fitness influencerica i online trenerica Jenna Rizzo. Ona pomaže ženama da postignu formu prirodnim putem, kombinacijom dijete i tjelovježbe, i naglašava tri glavne greške koje često sprečavaju gubitak masnoće na trbuhu.

1. **Hrana s ‘podmuklim’ kalorijama**: Rizzo objašnjava da mnogi jedu hranu koju smatraju zdravom, ali koja sadrži puno skrivenih kalorija, poput smoothieja, acai zdjelica, orašastih plodova, granola, žitarica sa suhim voćem i nekih keto proizvoda. Iako nisu nužno loša hrana, vrlo su kalorični i lako ih je prejesti. Za mršavljenje je ključno biti u kalorijskom deficitu, što znači jesti manje nego što tijelo sagorijeva.

2. **’Varanje’ vikendom**: Potrebno je paziti da se vikendom ne nadoknadi sve što je izgubljeno tokom tjedna. Ako se previše opustite s prehranom vikendom, sav trud tokom tjedna može biti uzaludan. Previše restriktivna prehrana tokom tjedna može dovesti do pretjeranog uživanja vikendom.

3. **Podcjenjivanje kalorija**: Rizzo savjetuje da pažljivo pratite kalorije koje unosite, kako biste bili sigurni da imate sve pod kontrolom. U redu je povremeno se prepustiti, ali ne toliko da morate provesti dane nadoknađujući to. Bolje je tokom tjedna uživati u malim količinama poslastica kako ne biste osjetili potrebu za pretjerivanjem vikendom.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *