“KUPUJEŠ LI TI IŠTA? NIŠTA!” Upoznajte Gavrića, čoveka koji ne ide u prodavnicu i ne kupuje ništa sem jedne stvari! (VIDEO)c

“KUPUJEŠ LI TI IŠTA? NIŠTA!” Upoznajte Gavrića, čoveka koji ne ide u prodavnicu i ne kupuje ništa sem jedne stvari! (VIDEO)c

Dominko Gavrić iz Kovačića kod Novog Travnika živi vrlo zadovoljno i samodovoljno na svom imanju. On se ne oslanja na kupovinu u prodavnici osim za brašno, koje je jedina stvar koju mora da nabavi spolja jer ne proizvodi svoje žito. Dominko je samostalni stočar i poljoprivrednik koji na svom imanju uzgaja raznovrsno povrće poput krompira, kupusa, pasulja, tikvi, paradajza i paprika. Takođe, ima voćnjak sa voćem poput šljiva, jabuka, trešanja, oraha i suvih krušaka, čiji će rod koristiti za pravljenje rakije i pekmeza ove godine.

Dominko Gavrić

Dominko se bavi i stočarstvom, držeći koze od kojih pravi sir, kao i svinje, kokoške i piliće. Sve što proizvede, koristi za sopstvenu ishranu, a viškove prodaje. Uz sve ovo, hrani svoje svinje i drugim voćem i povrćem koje nabavlja od prodavnica kada istekne rok trajanja.

Dominko Gavrić

Važno je napomenuti da Dominko vodi vrlo zdrav način života, ne koristeći veštačka đubriva za svoje useve i zalivajući ih izvorskom vodom. Iako radi naporno, ustaje rano i radi i po 14 sati dnevno, kaže da je vrlo zadovoljan svojim načinom života. Njegova iskustva pokazuju da se zdravlje i zadovoljstvo mogu naći u jednostavnim i prirodnim životnim stilovima, daleko od gradske vreve i svakodnevnih trgovinskih aktivnosti.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *