Advokat tvrdi da na 1 pitanje saobraćanoj policiji ne bi nikako trebalo odgovoriti: On to nikad ne čini, već im ovo kaže

Advokat tvrdi da na 1 pitanje saobraćanoj policiji ne bi nikako trebalo odgovoriti: On to nikad ne čini, već im ovo kaže

Britanski advokat Nasir Hafezi, poznat po svojim pravnim savetima na društvenim mrežama, nedavno je podelio savet koji je postao vrlo popularan na TikToku. On je istakao da nikada ne biste trebali davati precizan odgovor na pitanje koje vam policija postavlja kada vas zaustavi: “Znate li zašto sam vas zaustavio?”

Iako se na prvi pogled može činiti da je odgovor na ovo pitanje bezopasan i da je u redu priznati prekršaj za koji znate da ste ga napravili, Hafezi savetuje da se suzdržite od toga. Razlog je što ne možete znati šta policajac zapravo sumnja ili ima kao osnov za zaustavljanje. Ako odgovorite na ovo pitanje, mogli biste nenamerno priznati više prekršaja nego što je policajac planirao da vas optuži, što može pogoršati vaš slučaj.

Umesto da odgovarate na ovo pitanje, Hafezi preporučuje da jednostavno upitate policajca: “Molim vas, recite mi zašto sam zaustavljen?” Time ćete omogućiti policajcu da iznese svoje sumnje, a vi ćete biti u boljoj poziciji da razgovarate o stvarnim optužbama protiv vas.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *