ISPLIVALA ŠOK FOTKA UBICE SRPSKOG POLICAJCA: Faton Hajrizi sa 15 godina pozirao u uniformi OVK, a tada je i prvi put ubio (FOTO)

ISPLIVALA ŠOK FOTKA UBICE SRPSKOG POLICAJCA: Faton Hajrizi sa 15 godina pozirao u uniformi OVK, a tada je i prvi put ubio (FOTO)

Albanski terorista Faton Hajrizi, koji je ranije bio član OVK i koji je nekoliko puta bežao iz zatvora, nedavno je brutalno ubio srpskog policajca Nikolu Krsmanovića (34) u Loznici, 18. jula. Samo 36 sati kasnije, Hajrizi je likvidiran nakon što je ponovo pucao na pripadnike srpske policije.

ubijeni srpski policajac nikola krsmanović

Hajrizi je svoju kriminalnu karijeru započeo još kao tinejdžer. Sa svega 15 godina, 29. februara 2000. godine, ubio je ruskog vojnika Igora Nikolajeviča Koršunova u Srbici dok je Koršunov čekao ispred štaba francuskog KFOR-a. Koršunov je preminuo od povreda 3. marta 2000. u francuskoj vojnoj bolnici. Za ovo ubistvo, Hajrizi je odležao šest godina zatvora, a kasnije je nastavio s kriminalnim aktivnostima, uključujući ubistva i oružane pljačke, te je više puta bežao iz zatvora.

faton hajrizi kada je ubio ruskog vojnika sa 15 godina

Poslednji incident dogodio se kada je Hajrizi, zajedno sa suvozačem Mithatom Hadžićem iz Tutina, zaustavljen u Lipničkom Šoru. Tokom redovne kontrole, Hajrizi je otvorio vatru, ubivši Krsmanovića i teško ranivši njegovog kolegu Vjekoslava I. Hadžić je ostao na mestu događaja, a tokom istrage otkriveno je da je vozio Hajrizija iz Preševa prema Loznici. On je naveo da mu je Hajrizi rekao da ide kod Marka Markovića u Bijeljinu i da je za vožnju trebalo da plati 450 evra.

ruski vojnik kog je ubio faton hajrizi sa svega 15. godina

Nakon hapšenja taksiste i bračnog para Radovanović u Bijeljini i Mladenovcu, kao i dvojice muškaraca na Kosovu koji su navodno pomogli Hajriziju da pobegne iz zatvora, Faton Hajrizi je pronađen i likvidiran na obroncima Gučeva. Iako je Hajrizi pucao na policajce koji su pokušali da ga uhapse, svi su se spasili zahvaljujući pancirima i šlemovima koje su nosili.

faton hajrizi

U svojoj izjavi na društvenim mrežama, Hajrizi je tvrdio da je nepravedno prikazan i da je delovao za dobrobit svoje zemlje tokom rata, dodajući da je proveo 23 godine u zatvoru, iako ima samo 40 godina.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *