SAOBRAĆAJNO PRAVILO POSVAĐALO INTERNET: Ako ovo ne znate, vratite vozačku dozvolu – KO IMA PREDNOST?

SAOBRAĆAJNO PRAVILO POSVAĐALO INTERNET: Ako ovo ne znate, vratite vozačku dozvolu – KO IMA PREDNOST?

Nakon što je fotografija raskrsnice objavljena na Facebook stranici, razvila se rasprava sa nekoliko stotina komentara.

U grupi “Prometne zgode i nezgode” na društvenoj mreži Facebook, povela se diskusija o osnovnom saobraćajnom pravilu. Članovi grupe su imali podeljena mišljenja, a situaciju je dodatno zakomplikovala činjenica da se sudski veštak i instruktor u autoškoli ne slažu u tumačenju.

Na fotografiji raskrsnice nalaze se crveni i beli automobil. Ispred crvenog automobila je znak STOP, dok je ispred belog trougao. Crveni automobil ide pravo, dok beli skreće. Pitanje je ko ima prednost?

Nakon što je fotografija objavljena, rasprava je izazvala stotine komentara.

Mnogi su tvrdili da beli automobil ima prednost iako skreće.

“Beli ima prednost, to je očigledno. Ne vozim i nemam vozačku, ali kao suvozač učim,” smatra jedna grupa, dok drugi imaju sasvim suprotno mišljenje.

“Ne mogu da verujem da me u ovih nekoliko godina koliko vozim samo jednom udario automobil. Oni koji misle da je znak STOP ‘jači’ neka odmah predaju vozačku! STOP ima istu težinu kao i znak za sporednu ulicu. Onaj na STOP mora stati, ali i beli jer crveni ima prednost! Neverovatno šta se ovde piše. Nadam se da će svi koji kažu beli kad-tad ostati bez vozačke,” poručuju drugi.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *