SKANDAL TRESE OI! Bokserka odbila da se bori protiv žene sa MUŠKIM HROMOZOMIMA? Primila žestoke udarce u samo 46 sekundi!

SKANDAL TRESE OI! Bokserka odbila da se bori protiv žene sa MUŠKIM HROMOZOMIMA? Primila žestoke udarce u samo 46 sekundi!

Italijanska bokserka Anđela Karini predala je meč Iman Helif iz Alžira u osmini finala Olimpijskih igara u Parizu.

Iman Helif je prošle godine diskvalifikovana sa Svetskog prvenstva u Nju Delhiju jer nije prošla test podobnosti. Ustanovljeno je da ima muške hromozome, zbog čega joj nije bilo dozvoljeno da se takmiči sa ženama.

Međunarodna bokserska asocijacija (IBA) je saopštila da se Iman “pretvarala da je žena”, nakon što su testovi pokazali da ima XY hromozome, što je karakteristično za muškarce, dok žene obično imaju XX hromozome, piše “Tajms”.

Ipak, Iman je dobila dozvolu da se takmiči na Olimpijskim igrama u Parizu u kategoriji do 66 kilograma, što je izazvalo nezadovoljstvo među ostalim takmičarkama.

Anđela Karini je pred borbu izrazila zabrinutost zbog susreta sa ovom bokserkom. Na početku borbe, primila je snažan desni kroše i odmah odlučila da odustane, skinuvši opremu i kleknuvši na pod u suzama. Nije želela da se pozdravi sa protivnicom.

Portparol MOK-a, Mark Adams, nedavno je izjavio: “Svi koji učestvuju u ženskoj kategoriji poštuju pravila o podobnosti za takmičenje. U njihovim pasošima piše da su žene i to je nama dovoljno.”

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *