Nakon tropskog talasa koji će pržiti od ranog jutra, stiže oluja sa pljuskovima: Večeras će se sve promeniti!

Nakon tropskog talasa koji će pržiti od ranog jutra, stiže oluja sa pljuskovima: Večeras će se sve promeniti!

Danas će u Srbiji vreme biti promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, ali i nestabilno, pa se očekuju kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Padavine će u većini mesta biti male, ali u zapadnim delovima zemlje može doći do jačih pljuskova sa mogućim sitnim gradom, gde količina padavina može prelaziti 20 l/m² u kratkom vremenskom periodu.

Vetar će biti slab do umeren, pretežno severni i severozapadni. Temperature će se kretati od 15 do 23 stepena ujutru, dok će dnevne temperature biti od 32 do 35 stepeni.

U Beogradu će biti slične vremenske prilike, sa promenljivom oblačnošću i sunčanim intervalima. Sredinom dana i popodne se očekuju kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Najniža temperatura će biti između 21 i 23 stepena, a najviša dnevna oko 32 stepena.

Narandžasti meteo alarm je danas na snazi u jugozapadnim, jugoistočnim, istočnim delovima Srbije, kao i u Pomoravlju, Šumadiji, zapadu Srbije i Sremu, zbog visokih temperatura i mogućih nepogoda.

Sledećih dana, vreme će ostati promenljivo oblačno i toplo, sa povremenim pljuskovima i grmljavinom južnije od Save i Dunava. Od petka do nedelje očekuje se pretežno sunčano i toplo vreme, sa maksimalnim temperaturama između 30 i 34 stepena.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *