“SOFIJA JE GLAVNI GRAD MAKEDONIJE, A ANA KARENJINA JE…” Starleta bez blama lupa gluposti, nacija joj se smeje zbog neznanja

“SOFIJA JE GLAVNI GRAD MAKEDONIJE, A ANA KARENJINA JE…” Starleta bez blama lupa gluposti, nacija joj se smeje zbog neznanja

Slađa Lazić, poznata pod nadimcima Poršelina i Blinda, izazvala je iznenađenje javnosti svojim odgovorima u mini kvizu koji je dobila od strane novinara. Neki od odgovora su pokazali nedostatak znanja o osnovnim istorijskim i književnim činjenicama, što je izazvalo pažnju medija.

Na pitanje o Kosovski boj, Slađa je dala potpuno netačan odgovor, misleći da se odigrao 1964. godine, što je daleko od tačne godine 1389. godine. Takođe, nije znala da Ana Karenjina nije pisac, već lik iz istoimenog romana Lava Tolstoja.

Međutim, pokazala je da je ipak upućena u delo Ive Andrića, znajući da je dobio Nobelovu nagradu za roman “Na Drini ćuprija”. Takođe je tačno odgovorila da je supruga Josipa Broza Tita bila Jovanka.

Ipak, njen niz pogrešnih odgovora nastavio se kada je rekla da je glavni grad Makedonije Sofija, što je zapravo glavni grad Bugarske. Konačno, kada je upitana na koliko stepeni ključa voda, Slađa je odgovorila 300 stepeni, što je daleko od tačnog odgovora od 100 stepeni Celzijusa.

Ovakvi odgovori su izazvali reakcije u javnosti i medijima, ali su istovremeno i pokazali da čak i javne ličnosti ponekad mogu imati propuste u osnovnim znanjima.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *