Nakon tropskog talasa koji će pržiti od ranog jutra, stiže oluja sa pljuskovima: Večeras će se sve promeniti!

Nakon tropskog talasa koji će pržiti od ranog jutra, stiže oluja sa pljuskovima: Večeras će se sve promeniti!

Trenutne vremenske prilike u Srbiji obuhvataju sledeće:

  • Narandžasti meteo alarm danas je na snazi u jugozapadnim, jugoistočnim, istočnim delovima, Pomoravlju, Šumadiji, zapadnom delu Srbije, kao i u Sremu zbog visokih temperatura i mogućih nepogoda.
  • Biometeorološka prognoza ukazuje na nepovoljnu situaciju za hronične bolesnike. Srčanim bolesnicima i asmatičarima se preporučuje primena saveta lekara. Moguće su razdražljivost i glavobolja, a učesnicima u saobraćaju se savetuje dodatna pažnja.

Detaljna prognoza za naredna tri dana:

  • Sreda: Promenljivo oblačno i toplo sa dužim sunčanim intervalima. U oblastima južnije od Save i Dunava očekuju se kratkotrajni pljuskovi i grmljavina. Vetar slab do umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 15 do 21 stepen, najviša od 30 do 34 stepena.
  • Četvrtak: Slično kao u sredu, promenljivo oblačno i toplo. Lokalne oblačnosti mogu doneti kratkotrajne pljuskove i grmljavinu, posebno južno od Save i Dunava. Vetar slab do umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 16 do 21 stepen, najviša od 30 do 34 stepena.
  • Petak: Pretežno sunčano u većem delu zemlje, dok se na jugu i istoku mogu pojaviti kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab do umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 16 do 21 stepen, najviša od 30 do 33 stepena.

Prognoza za vikend (31. avgust – 4. septembar):

  • Vikend će biti pretežno sunčan i topao sa najvišom dnevnom temperaturom od 30 do 34 stepena. Početkom sledeće sedmice očekuje se prolazno naoblačenje sa mogućim manjim padom temperature i kratkotrajnim kišama ili pljuskovima sa grmljavinom.

4o mini

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *