Bosanac kupio kuću u Nemačkoj za 3.500 evra: Kada je počeo da baca smeće doživeo je šok “Otvorio sam jednu knjigu..”

Bosanac kupio kuću u Nemačkoj za 3.500 evra: Kada je počeo da baca smeće doživeo je šok “Otvorio sam jednu knjigu..”

Dženan Ćišić je 2014. godine otišao iz Bosne u Nemačku sa namerom da zaradi novac, planirajući da ostane tri meseca. Međutim, tamo je proveo deset godina, tokom kojih je prešao dug put od građevinskog radnika do vlasnika kuće. Iako je u Bosni bio školovani muzičar i nastavnik muzičkog, u Nemačkoj je morao da se bavi teškim fizičkim poslovima, poput rada na bauštelu.

Tokom godina, naučio je nemački jezik, dobio papire, a potom i promenio posao, počevši da radi u restoranu i vozi tramvaj. Ipak, jedna od najzanimljivijih faza njegovog života bila je kada je odlučio da kupi kuću na aukciji. Pošto mu vera ne dozvoljava da podiže kredite, tražio je kuću koju može da kupi u kešu. Nakon što je poslao 75 ponuda na različite kuće koje su bile na aukciji, pobedio je sa ponudom od 3.550 evra za kuću u kojoj su se nagomilale razne stvari.

Kuća je bila puna smeća, ali Dženan je polako raščišćavao sve, poklanjajući predmete koje je pronašao. Na kraju, sreća mu se osmehnula – pronašao je kovertu sa novcem skrivenim u knjigama, što mu je omogućilo da pokrije sve troškove renoviranja kuće. Njegova priča je inspiracija o upornosti, prilagođavanju i sreći koja ponekad dolazi na neočekivane načine.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *