POGLEDAJTE HAPŠENJE SRPSKIH PINK PANTERA U GRČKOJ! Ojadili zlataru, odneli plen od 300.000 evra, radili po šemi RIFIFI (VIDEO)

POGLEDAJTE HAPŠENJE SRPSKIH PINK PANTERA U GRČKOJ! Ojadili zlataru, odneli plen od 300.000 evra, radili po šemi RIFIFI (VIDEO)

Dvojica srpskih državljana, za koje se sumnja da su članovi Pink Panter kriminalne grupe, uhapšeni su u sredu u Grčkoj zbog pljački najmanje dve zlatare u Atini, tokom kojih su odneli plen vredan 315.000 evra.

Nadzorne kamere su zabeležile njihove pljačke, a prema navodima grčkih medija, osumnjičeni su od decembra 2023. godine izveli barem dve pljačke. Njihov modus operandi obuhvatao je detaljno osmatranje zlatare koju su nameravali da opljačkaju, a posebno su birali one koje su susedne napuštenim objektima. Ulazili bi u napuštene objekte u večernjim satima, pravili rupe u zidu i potom puzali do vitrina kako bi neprimetno ukrali nakit, izbegavajući sigurnosne kamere i alarme.

Prema navodima medija, Pink Panteri su imali organizovanu mrežu za prodaju ukradenog nakita, kojom su zaradili oko 315.000 evra.

Jednu od pljački izveli su tako što su do zlatare pešačili, dok su automobil ostavili nedaleko, praveći se da nije njihov. Takođe su koristili metodu otvaranja rupa u zidu između napuštenih zgrada i zlatare.

U cilju izbegavanja hapšenja, koristili su falsifikovane dokumente i različite načine transporta, putujući odvojeno.

Nakon pretresa njihove imovine i domova, pronađeni su i oduzeti alati za provalu, satovi, nakit, novac, falsifikovana vozačka dozvola, mobilni telefoni i lične stvari, kao i vozila koja su korišćena za njihovo kretanje.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *