SUTRA DAN ŽALOSTI U NOVOM PAZARU: Srbija tuguje za Danijelom, njegovom decom i Dijanom, stradalim u stravičnoj saobraćajnoj nesreći

SUTRA DAN ŽALOSTI U NOVOM PAZARU: Srbija tuguje za Danijelom, njegovom decom i Dijanom, stradalim u stravičnoj saobraćajnoj nesreći

Grad Novi Pazar je na svom zvaničnom Fejsbuk profilu objavio da će utorak, 24. septembar 2024. godine, biti proglašen Danom žalosti povodom tragične smrti Danijela Lazovića (33), njegove troje dece i njihove komšinice Dijane Kutlačić (27). Ova odluka je doneta nakon stravične saobraćajne nesreće koja se dogodila u subotu, kada su porodica Lazović i Dijana stradali u sudaru sa vojnim vozilom Vojske Srbije na putu Raška-Kraljevo. Jedina preživela iz nesreće je Mirjana Lazović Bugarić (32), Danijelova supruga i majka dece.

U skladu sa proglašenjem Dana žalosti, zastave će biti spuštene na pola koplja, a mediji i ugostiteljski objekti su pozvani da prilagode svoj program. Danijel Lazović i njegova deca biće sahranjeni zajedno na groblju kod Petrove crkve u naselju Postenje kod Novog Pazara, dok će Dijana Kutlačić biti sahranjena na groblju u Vlasovu u Raškoj.

Istraga povodom nesreće je u toku, a vozač vojnog vozila M. V. iz Niša je saslušan u tužilaštvu, gde se suočava sa optužbom za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Kraljevački Viši sud mu je odredio jednomesečni pritvor.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *