“NAPIPALA SAM GRUDVICE NA GRUDIMA” Jovana Jeremić hitno posetila lekara, pa se oglasila: Uplašila sam se, samo vrhovni stručnjaci…

“NAPIPALA SAM GRUDVICE NA GRUDIMA” Jovana Jeremić hitno posetila lekara, pa se oglasila: Uplašila sam se, samo vrhovni stručnjaci…

Voditeljka Jovana Jeremić podelila je svoje iskustvo nakon što je napipala grudvice u grudima, ističući važnost redovnih lekarskih pregleda za zdravlje žena. Napomenula je da redovno ide na preglede dojki, s obzirom na to da je tri puta radila transfer masti, zbog čega je s vremenom došlo do formiranja masnih grudvica ili cisti koje su benignog karaktera.

Jovana je naglasila koliko je bitno da se redovno proveravaju dojke i apelovala na sve žene da idu na kontrole kako bi predupredile eventualne zdravstvene probleme. Ona sama dva puta godišnje ide na ultrazvuk i mamografiju, što preporučuje svim ženama, naročito onima koje su prošle kroz slične intervencije. Uz to, istakla je važnost ginekoloških pregleda, uključujući PAPA test, briseve, i proveru krvne slike i hormona, jer rano otkrivanje može spasiti život.

Jovana smatra da zdravlje zavisi od kombinacije dobre ishrane i redovnih pregleda, te da, iako pregledi mogu biti stresni, njihova svrha nije ekskluzivitet, već prevencija i briga o zdravlju.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *