“SIN ČEKA MAJKU DA SE VRATI KUĆI” U Sremskoj Mitrovici sahranjena Nataša, preminula zbog tromboze: Dan ranije bila kod lekara FOTO

“SIN ČEKA MAJKU DA SE VRATI KUĆI” U Sremskoj Mitrovici sahranjena Nataša, preminula zbog tromboze: Dan ranije bila kod lekara FOTO

Tragičan događaj smrti pacijentkinje Nataše Žabić iz Sremske Mitrovice potresao je javnost nakon što je preminula nedugo nakon što ju je lekar otpustio sa pregleda. Nataša Žabić, starosti 44 godine, preminula je u četvrtak, a uzrok smrti se povezuje sa plućnom tromboembolijom, koja je najverovatnije nastala od tromba koji se formirao u nozi na koju se pacijentkinja žalila.

Nataša je već bila primljena u bolnicu 31. marta zbog sumnje na upalu slepog creva, nakon čega je operisana i otpuštena na kućno lečenje. Ponovo se obratila bolnici 25. aprila zbog otečene noge, ali je upućena na kućno lečenje.

Nataša Žabić

Njena porodica je izrazila sumnju da je smrt Nataše posledica nebrige lekara. Natašin brat, Saša, izjavio je da je njena smrt rezultat neprimanja u bolnicu gde bi dobila potrebnu terapiju. Kuma Nataše, Slobodanka Grčić, takođe je istakla da Nataša nije smela biti otpuštena kući i apelovala na pravdu za nju.

Očekuje se da će istraga dati više informacija o ovom slučaju i preduzeti odgovarajuće mere kako bi se osigurala sigurnost i kvalitet zdravstvene zaštite za sve pacijente. Nosilac liste “Aleksandar Vučić – Sremska Mitrovica sutra”, Branislav Nedimović, takođe je izrazio svoje ogorčenje povodom ovog slučaja i pozvao na odgovornost direktora bolnice.

Ostavši iza sebe dvoje maloletne dece, Nataša Žabić će biti sahranjena danas, a porodica je najavila tužbu protiv bolnice i lekara. Ovaj tragičan događaj je izazvao duboku tugu i neizmernu zabrinutost za budućnost Natašine dece.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *