EMA IZ GORNJEM MILANOVCA IMA SAMO 17 GODINA, A VEĆ IMA SVOJ BIZNIS: Ljubav prema OVOME pretvorila u UNOSAN POSAO

EMA IZ GORNJEM MILANOVCA IMA SAMO 17 GODINA, A VEĆ IMA SVOJ BIZNIS: Ljubav prema OVOME pretvorila u UNOSAN POSAO

Ema Božanić iz Gornjeg Milanovca, već od malih nogu gaji ljubav prema konjima. Sada, sa samo 17 godina, odlučila je da tu ljubav prenese i na druge ljude. Na porodičnom imanju, osnovala je Jahački klub, a kasnije je preselila svoj “biznis” u selo Preljina kod Čačka, gde upoznaje sve ljubitelje konja sa svojim ljubimcima – Zekom, Cigom, Vihorom i Zebom.

Jahački klub

Njen klub privlači kako decu tako i odrasle, posebno vikendom, kada organizuje časove jahanja. Početnicima pruža osnovnu obuku u krugu kako bi se navikli na konje, a zatim prelaze na terensko jahanje. Ema ističe važnost prvog kontakta sa konjem, jer od toga zavisi kako će se konj ponašati prema jahaču. Ona se trudi da stvori prostor gde svi ljubitelji konja mogu da uživaju i provode vreme sa ovim plemenitim životinjama.

Jahački klub

Iako je organizacija radnog dana uz školske obaveze i brigu o konjima izazovna, ljubav prema jahačkom sportu je jača. Ema posvećuje svoje slobodno vreme konjima, hraneći ih i izvodeći ih napolje svakog dana. Njen primer pokazuje da uz volju i ideju, nikad nije rano započeti sopstveni posao, ali takođe naglašava da je potrebno mnogo truda i posvećenosti da bi se uspelo. Ema snažnim koracima ide ka ostvarenju svojih ciljeva.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *