Ovo je najzdraviji čaj na svijetu: Sprječava sve od obične prehlade do kancera! (RECEPT)

Ovo je najzdraviji čaj na svijetu: Sprječava sve od obične prehlade do kancera! (RECEPT)

Origano je popularan lekoviti začin koji se koristi hiljadama godina, bilo svež ili sušen. Zahvaljujući svojim antioksidativnim, antitumorskim i antiinflamatornim svojstvima, origano se koristi u lečenju raznih oboljenja.

Jedan od najčešćih načina primene origana je kroz ispijanje čaja od ove biljke. Priprema čaja može se vršiti od svežih ili sušenih listova. Za pripremu čaja, 1 do 2 kašike origana se dodaju u ključalu vodu, ostave se da odstoji oko 5 minuta, zatim se procedi i pije.

Takođe, za uklanjanje gljivica na stopalima, možete koristiti razblaženo ulje origana. Konzumiranje jedne kašičice origana dnevno može pomoći u prevenciji težih oboljenja, budući da ima antikancerogeno dejstvo.

Čaj od origana se preporučuje za lečenje ili olakšanje simptoma raznih zdravstvenih problema, uključujući gušenje, artritis, kašalj, probavne smetnje, bol u mišićima, zubobolju, akne, alergije, nadimanje, umor, glavobolju, bol u uhu, srčane smetnje, gorušicu, infekcije mokraćnih puteva i menstrualne grčeve.

Recept za čaj od origana podrazumeva korišćenje 4–6 kašika suvog lišća origana, 3 šolje vode, limun i malo meda. Origano se stavi u ključalu vodu da vri, a zatim se skloni s ringle i ostavi da odstoji oko 4 minuta. Nakon toga, dodaje se limun i med u prohlađeni i proceden čaj. Ovaj čaj može se konzumirati tokom celog dana.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *