“DORUČAK JE ZLO, DAJTE GA NEPRIJATELJU! AKO HOĆETE DA ŽIVITE DUGO I ZDRAVO, OVAKO SE HRANITE”: Šok izjava ruskog doktora

“DORUČAK JE ZLO, DAJTE GA NEPRIJATELJU! AKO HOĆETE DA ŽIVITE DUGO I ZDRAVO, OVAKO SE HRANITE”: Šok izjava ruskog doktora

Leo Bokerija, poznati ruski kardiohirurg, tvrdi da doručak dovodi do gojaznosti i preporučuje da se preskoči ako želite da živite dugo. On ističe da je ovo posebno važno jer se telo ujutro priprema za rad, pa je teško opterećivati ga obilnim obrocima.

https://youtu.be/qpO-naDK8pc

Bokerija je poznat kao izuzetno vitalan čovek i ističe da je tokom saradnje sa Amerikancima primetio da mnogi uspešni hirurzi ne doručkuju, već jedu lagani obrok tek oko podneva. Prema njegovim rečima, ljudi koji žive po ovom principu često žive dugi i zdravi život.

Ovaj stav podržava i istraživanje sa Kornel Univerziteta koje je pokazalo da preskakanje doručka može dovesti do značajnog smanjenja unosa kalorija tokom dana. Ipak, naglašava se da ovo važi za zdrave ljude, dok oni koji imaju zdravstvene probleme poput dijabetesa ne smeju da preskaču obroke radi održavanja nivoa glukoze.

Iako Svetska zdravstvena organizacija i dalje tvrdi da je doručak najvažniji obrok u toku dana, Bokerija i Levitski ističu da preterano bogat doručak može dovesti do gojaznosti. Preporučujući ovaj način ishrane, Bokerija ističe svoj lični primer, naglašavajući da je prestankom konzumiranja čokolade i drugih šećera izgubio kilograme i oseća se mnogo bolje. Umesto obilnog doručka, on preferira lagane obroke poput švapskog sira ili kuvanog jajeta ujutru, dok večera normalno kod kuće.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *