BAKSUZ U SVAKOJ KUĆI, DONOSE SVAĐU I NEMAŠTINU! Odmah bacite ovih SEDAM STVARI

BAKSUZ U SVAKOJ KUĆI, DONOSE SVAĐU I NEMAŠTINU! Odmah bacite ovih SEDAM STVARI

Prema Feng Shui principima i narodnim vjerovanjima, određene stvari se smatraju nepovoljnima za čuvanje u kući, jer mogu privući nesreću ili zadržati lošu energiju.

Ovi sedam predmeta posebno se smatra lošim, jer se vjeruje da mogu izazvati svađe i finansijske poteškoće:

1. **Slomljeni satovi:** Prema Feng Shui filozofiji, slomljene stvari treba izbaciti iz kuće, a posebno slomljene satove, jer se smatraju predznakom nesreće u budućnosti.

2. **Crna vrata:** Prema kineskom vjerovanju, crna vrata mogu privući lošu sreću u dom, osim ako su okrenute prema sjeveru.

3. **Stari kalendar:** Ako niste promijenili stranicu na kalendaru ili vam je ostala oznaka za datum na pogrešnom mjestu, to se smatra nepovoljnim po starim vjerovanjima. Kalendar simbolizira prolaz vremena, pa korištenje na pogrešan način može negativno utjecati na život.

4. **Oštećeno posuđe:** Prema kineskom vjerovanju, posuđe simbolizira bogatstvo i obitelj. Jedenje iz oštećenih tanjira može podsvesno privući probleme u životu, pa se oštećeno posuđe preporučuje odmah baciti.

5. **Kaktusi i biljke s trnjem (osim ruža):** Ove biljke se smatraju nosiocima negativne energije u domu.

6. **Mrtve biljke:** Smatra se da mrtve biljke, kao i umjetno cvijeće, donose lošu sreću prema Feng Shui principima, pa se preporučuje njihovo uklanjanje iz kuće.

7. **Bršljan:** Postoji vjerovanje da otrovni bršljan koji se penje uz kuću može donijeti nesreću.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *