OVO JE NAJBOLJA PRIHRANA ZA MUŠKATLE

OVO JE NAJBOLJA PRIHRANA ZA MUŠKATLE

Kako bi vaši cvjetovi s vremenom bili lijepi i zdravi, to podrazumijeva veliku pažnju. Unatoč pristojnom mjestu i standardnom zalijevanju, važno je imati veliku normalnu sigurnost za biljke i sudjelovati u njihovoj veličanstvenosti koja traje tijekom cijele godine!

Teško je zamisliti kuću bez raskošnih muškatnih boja na balkonima i terasama. Muskatla je izuzetno zahvalna i sigurna biljka. Uspijeva na suncu, a za rast i cvatnju idealni su umjereno zalijevanje i temperature između 10 i 30 Celzijevih stupnjeva.

Budući da previše vode može uzrokovati truljenje korijena, muškat to ne voli.

Muškate treba povremeno prihranjivati kako bi se potaknuo rast i cvatnja. To znači da se tekuća gnojiva koja sadrže fosfor, dušik, kalij i magnezij moraju primijeniti na tlo prije zalijevanja. Iz tog razloga se također mogu koristiti jeftinije zamjene. Jedan od njih je povidon jod koji se u medicini koristi za dezinfekciju rana. U litru vode dodajte samo jednu kap povidon joda. Dobro izmiješajte i nakon toga prelijte preko ruba lonca, nikako preko lista.

Primijetit ćete da će muškati postati bujniji i raskošniji ako ovaj tretman primijenite samo jednom u dvije nedjelje. Jod potiče rast i neutralizira gljivice i bakterije. Kora od banane još je jedan kuhinjski trik: potopite je preko noći u litru vode, pa tom vodom zalijte cvijeće.
Slično kao što je vitamin B stvarno izvrstan za razvoj i napredak našeg organskog entiteta, godine i vaše cvjetanje. U 1 litru vode razmutite malo mladog kuharskog kvasca i žličicu šećera. Nakon nekoliko sati ponovno dobro promiješajte otopinu prije prelijevanja muškata.

Osim hranjenja potrebna je i pažnja. Muškat će rasti brže ako se redovito uklanjaju precvjetale grane.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *