WD-40 je genijalan, ali nikada ga nemojte koristiti na ovim mjestima

WD-40 je genijalan, ali nikada ga nemojte koristiti na ovim mjestima

WD-40 je izuzetno koristan sprej koji podmazuje, štiti od rđe i vlage, uklanja prljavštinu i obavlja mnoge druge funkcije. Međutim, postoje određena mesta gde ga nikada ne biste trebali koristiti.

Prvo, izbegavajte upotrebu WD-40 na plastici, posebno na plastičnim površinama označenim brojevima 6 i 7, koje sadrže polistiren ili polikarbonat. Ovaj sprej može oštetiti takve plastike, pa je bolje izbegavati njegovu upotrebu na njima.

Drugo, ne koristite WD-40 na drvetu, jer može rastvoriti završne slojeve laka ili voska na drvenim površinama. To može dovesti do oštećenja i uništenja drvenih podova ili nameštaja.

Takođe, izbegavajte korišćenje WD-40 na prirodnom kamenu, jer može prodreti u porozne površine kamena i zaprljati ga. Osim toga, može oštetiti voštane završne slojeve na kamenim površinama.

Nikada ne koristite WD-40 na elektronici, jer može oštetiti plastiku, privući prašinu i druge čestice, te prodreti u unutrašnje komponente elektronike. Umesto toga, koristite sredstvo za čišćenje specijalno formulirano za elektroniku.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *