BAJDEN POTPISOM ODOBRIO ZABRANU TIK-TOKA! Direktor kompanije žestoko uzvratio: Ovo je udarac, ironija, gašenje slobode (VIDEO)

BAJDEN POTPISOM ODOBRIO ZABRANU TIK-TOKA! Direktor kompanije žestoko uzvratio: Ovo je udarac, ironija, gašenje slobode (VIDEO)

Predsednik SAD-a, Džo Bajden, potpisao je zakon koji zahteva od kompanije ByteDance, vlasnika TikToka, da proda svoj udeo u kompaniji u roku od godinu dana kako bi izbegao zabranu ove aplikacije na teritoriji SAD-a.

ByteDance ima devet meseci da pronađe kupca za TikTok, a rok može biti produžen za dodatnih 90 dana ako predsednik proceni da je postignut napredak u procesu prodaje.

Portparol TikToka, Aleks Haurek, najavio je da će kompanija osporiti ovaj zakon i pokušati pomeriti rokove koji su postavljeni.

Direktor TikToka, Šou Zi Ču, izrazio je nezadovoljstvo ovim potezom u videu na TikToku, nazivajući ga udarom na korisnike i slobodu govora.

@tiktok

Response to TikTok Ban Bill

♬ original sound – TikTok – TikTok

Ova akcija dolazi nakon višemesečnih spekulacija o potencijalnom kupcu TikToka u SAD-u, s obzirom na to da je vrednost ove platforme procenjena na između 35 i 40 milijardi dolara.

Podseća se da je prethodna administracija, na čelu s bivšim predsednikom Donaldom Trampom, takođe pokušala zabraniti TikTok zbog navodnih rizika po nacionalnu bezbednost, ali ti pokušaji nisu uspeli.

Odobravanje ovog zakona nije iznenađenje, s obzirom na ranije najave podrške Bajdena za ovu meru.

Predlog zakona je deo širih napora američkih vlasti da ograniče pristup aplikaciji, dok Tramp kritikuje zakon tvrdeći da bi ograničavanje TikToka donelo nepravednu korist Fejsbuku.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *