MESEC DANA OD UBISTVA MALE DANKE: Osumnjičeni neće da kažu šta su uradili sa telom, moguće da se to sazna ovako?

MESEC DANA OD UBISTVA MALE DANKE: Osumnjičeni neće da kažu šta su uradili sa telom, moguće da se to sazna ovako?

S.J. (50) i D.D. (50) su juče prebačeni iz pritvora u Zaječaru u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu radi psihijatrijskog veštačenja. Ova dva lica su osumnjičena za ubistvo Danke Ilić (2) iz Bora, koja je nestala pre tačno mesec dana u Banjskom polju. Iako su osumnjičeni uhapšeni, smrt devojčice ostaje obavijena velom misterije, jer telo još uvek nije pronađeno.

<p>Istraga protiv osumnjičenih se vodi u nekoliko faza</p>

Tokom istrage, više od 15 svedoka je ispitano kako bi pružili informacije o događajima koji su prethodili i pratili nestanak devojčice, kao i ponašanje osumnjičenih nakon toga. Među svedocima su bili i roditelji ubijene Danke, koji su, nesvesni uloge osumnjičenih, viđali S.J. i D.D. kobnog dana. Oba osumnjičena su odbila da svedoče protiv svojih sinova.

<p>Istraga protiv osumnjičenih se vodi u nekoliko faza</p>

Nakon saslušanja svedoka, S.J. i D.D. su upućeni na psihijatrijsko veštačenje kako bi se utvrdilo da li su u trenutku zločina bili uračunljivi. Takođe, postoji nada da će tokom veštačenja otkriti lokaciju tela Danke Ilić, ključan element u ovom slučaju.

<p>Istraga protiv osumnjičenih se vodi u nekoliko faza</p>

Danka Ilić je nestala 26. marta, a istraga je pokazala da je ubijena nakon što su je osumnjičeni oborili kolima, a potom je D.D. zadavio. Iako je D.D. priznao da je telo premestio, nije otkrio gde. Policija je takođe privela i oca i brata osumnjičenog D.D., ali je brat preminuo nakon privođenja, dok se otac brani ćutanjem.

Ovaj slučaj izazvao je veliku pažnju javnosti i ocenjen je kao konfuzan od strane stručnjaka za bezbednost, s obzirom na nedostatak informacija o lokaciji tela. Uprkos opsežnoj pretrazi terena i saslušanju svedoka, telo devojčice još uvek nije pronađeno.

U cilju dalje obrade ovog slučaja, Više javno tužilaštvo u Zaječaru je podnelo predlog za supstituciju nadležnosti, kojim se zahteva dodela predmeta pokojnog D.D. drugom tužilaštvu, u skladu sa metodologijom za istragu u slučajevima zlostavljanja.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *