LJILJANA NAKON OLUJE SA MUNJAMA U DVORIŠTU ZATEKLA MISTERIOZNU POJAVU I dalje je u šoku: “To ne nestaje!” Evo šta kaže meteorolog

LJILJANA NAKON OLUJE SA MUNJAMA U DVORIŠTU ZATEKLA MISTERIOZNU POJAVU I dalje je u šoku: “To ne nestaje!” Evo šta kaže meteorolog

U požeškom selu Zdravčići, domaćica Ljiljana Kostić doživela je neobičnu pojavu u svom dvorištu nakon nevremena praćenog munjama. Naime, u travi njenog dvorišta pojavio se misteriozan krug, za koji Ljiljana sumnja da je nastao nakon što je svetlica, odnosno munja, udarila tačno na to mesto. Ona ističe da se, od trenutka kada se krug pojavio, on nije povukao, te da se u njegovoj sredini počele pojavljivati gljive.

Iako su joj neki predlagali da uđe u krug jer možda ima lekovita svojstva, Ljiljana to još nije isprobala. Prema njenim rečima, misteriozni krug povezuje sa jakom svetlom munjom koja je pogodila to područje. Gljive koje su se pojavile unutar kruga dodatno su je podstakle da traži objašnjenje.

Meteorolog Nedeljko Todorović ponudio je naučno objašnjenje, rekavši da munje izazivaju visoke temperature, koje mogu dostići nekoliko miliona stepeni, te da naelektrisane čestice mogu izazvati hemijske promene u zemljištu. Todorović je naglasio da su objekti koji “štrče” u prirodi, poput usamljene kuće ili drveća, češće mete udara munje, a u ovom slučaju je linija magnetnog polja mogla biti usmerena baš ka Ljiljaninom dvorištu, što je izazvalo ovu neobičnu pojavu.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *