MAJKA MU GOVORILA DA ĆE BITI BESKUĆNIK ILI PEKAR AKO NE BUDE ODLIČAN! Glavni urednik Kurira izneo detalje sa saslušanja dečaka ubice: Dadilja ga je vodila svuda

MAJKA MU GOVORILA DA ĆE BITI BESKUĆNIK ILI PEKAR AKO NE BUDE ODLIČAN! Glavni urednik Kurira izneo detalje sa saslušanja dečaka ubice: Dadilja ga je vodila svuda

U emisiji “Puls Srbije” na Kurir televiziji, glavni urednik Rajko Nedić, novinarka Branka Travica, advokat Milan Popović i psiholog Nađa Tulić govorili su o slučaju dečaka ubice koji je počinio masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”. Raspravljali su o njegovom saslušanju i različitim aspektima koji su izašli na videlo.

Nedić je istakao kako je najveći utisak ostavila hladnokrvnost dečaka, kao i njegova spremnost da se suoči s roditeljima žrtava. Takođe, dečak je optuživao svoje roditelje tokom saslušanja, što je povećalo napetost među prisutnima. Prema Nediću, iako dečak neće biti pušten na slobodu, strah među ljudima ostaje prisutan.

Psiholog Nađa Tulić je govorila o tome kako se poremećaji ličnosti mogu prepoznati već u ranom detinjstvu, i da su verovatno rađena brojna ispitivanja dečaka pre donošenja odluke o njegovom saslušanju. Napomenula je da, iako su terapije često uspešne, ne mogu promeniti osnovnu strukturu ličnosti.

Branka Travica je detaljno opisala atmosferu u sudnici, podeljenoj u tri prostorije, gde su roditelji žrtava emocionalno reagovali na dečakove odgovore, uz gestikulaciju i suze. Ona je istakla da roditelji žrtava traže samo jedan odgovor – zašto se ovaj zločin dogodio i zašto su njihova deca bila na listi.

Advokat Milan Popović je dodao da još uvek ne znamo sve detalje saslušanja, ali je jasno da je dečak imao zdravstvene probleme. To pokreće pitanje odgovornosti roditelja, psihologa i psihijatara u ovom slučaju.

Zaključak emisije bio je fokusiran na potrebu za daljom analizom sistema odgovornosti i prevencijom ovakvih tragedija.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *