ŠTA RADI MUŠKARAC KOJI NE VOLI SVOJU ŽENU: Čuveni psiholog tvrdi da ga odaju sitnice za koje niko nikad ne bi POMISLIO

ŠTA RADI MUŠKARAC KOJI NE VOLI SVOJU ŽENU: Čuveni psiholog tvrdi da ga odaju sitnice za koje niko nikad ne bi POMISLIO

Prema ruskoj psihološkinji Ani Kirjanovoj, mnogi znaci u ponašanju muškarca mogu ukazivati na gubitak ljubavi u vezi ili braku. Ona ističe nekoliko ključnih signala koji ukazuju na zahlađenje odnosa i emocionalno udaljavanje. Ti signali uključuju nedostatak fizičke bliskosti, poput spontanih zagrljaja, izbegavanje svakodnevnih razgovora o sitnicama ili interesovanja za partnerkino stanje tokom dana.

Takođe, Kirjanova primećuje da je nedostatak podrške jedan od ključnih pokazatelja emocionalnog udaljavanja. Ako žena oseća da se mora brinuti o partneru kao o detetu, ili ako on ne prepoznaje njen trud i doprinos, to su jasni znaci nepoštovanja i odsustva ljubavi. Kada partner kritikuje njen izgled, omalovažava njene odluke, ili je konstantno ispravlja i preuzima kontrolu nad njenim odlukama, to može dodatno pogoršati situaciju.

Kirjanova naglašava da ljubav ne bi smela biti nešto što se “prosi”. Ako partnerka mora da se trudi da dobije emotivnu potvrdu, to može izazvati osećaj nesigurnosti i narušiti njeno samopouzdanje, što može dovesti do daljeg propadanja odnosa.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *