OVAJ ČOVEK JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU NATO BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: Nisam sujeveran, ali ovako uvek pripremam teren! FOTO

OVAJ ČOVEK JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU NATO BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: Nisam sujeveran, ali ovako uvek pripremam teren! FOTO

Mihailo Marinković, deminer iz Pančeva, pokazao je neverovatnu hrabrost i smirenost dok je prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma u Nišu, zaostaloj iz NATO agresije. Sa svojim timom iz Specijalističkog tima za zaštitu od neeksplodiranih ubojnih sredstava (NUS) Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, Marinković je profesionalno i precizno pristupio ovom izuzetno opasnom zadatku.

Marinković sa svojim timom

Marinković je već imao iskustva sa sličnim situacijama, učestvujući u uklanjanju bombi i neeksplodiranih ubojnih sredstava širom Srbije. On je istakao da iako je prilazak bombi opasan, strepnja i strah su neizostavni, ali da je tim maksimalno posvećen poslu i smanjuje rizik na minimum.

Luka Čaušić, Niš, bomba

Akcija uklanjanja bombe u Nišu zahtevala je veliku koordinaciju i angažman, uključujući evakuaciju građana iz zone opasnosti i obezbeđenje mesta pronalaska bombe. Marinković je naglasio značaj saradnje sa lokalnim stanovništvom i ostalim službama tokom ovakvih operacija.

demineri

Iako je situacija bila izuzetno opasna, Marinković je pokazao stručnost i hrabrost koja je neophodna u ovom poslu. Sa više od 700 sličnih akcija u svojoj karijeri, on je primer profesionalizma i predanosti svojoj dužnosti kao deminer.

NATO bomba, bomba

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *