IMAM 93 GODINE I ZBOG OVIH 10 STVARI SAM NESREĆNA U STAROSTI: Nisam ni slutila da ću ovo dočekati, mogu samo da plačem

IMAM 93 GODINE I ZBOG OVIH 10 STVARI SAM NESREĆNA U STAROSTI: Nisam ni slutila da ću ovo dočekati, mogu samo da plačem

“Najteži aspekti starosti mogu se sažeti u deset tačaka, počevši od najvažnijih”, započinje jedna ispovest na platformi Quora, koja pruža uvid u izazove s kojima se suočavaju stariji ljudi.

“Na prvom mestu je gubitak voljenih. Gubitak majke i oca ostavlja neizlečivu ranu, uspomene na njih ostaju žive u mislima. Nedostaju mi i svi prijatelji, koji su svi već preminuli”, nastavlja 93-godišnjakinja.

“Drugo, suočavam se sa fizičkim hendikepom. Ljudi me izbegavaju zbog toga, a nova prijateljstva više nisu realna opcija. Treće, moja deca žive daleko, što mi teško pada.”

stari roditelji, Roditelji, Baka, Baba, Starost

“Četvrto, vožnja automobila mi nedostaje. To je bila sloboda koju sada ne mogu imati. Peto, provodim puno vremena sama, a samoća može biti izazovna kada su sećanja previše intenzivna.”

“Šesto, nedostatak stabilnosti na nogama je problem. Moram se oslanjati na podršku. Sedmo, iako je moj um oštar, fizičke sposobnosti mi ne dozvoljavaju da radim ono što volim.”

“Osmo, prihvatanje činjenice da više ne mogu raditi stvari koje sam nekad volela je teško. Deveto, gubitak sposobnosti sviranja instrumenata zbog artritisa me pogađa.”

“I deseto, najteže od svega je kada više ne mogu živeti samostalno u svojoj kući. Premeštanje u smeštaj gde je potrebna pomoć osoblja donosi mnogo emotivne boli”, završava ispovest ova starija žena.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *