NAPRAVITE OVA SREDSTVA SAMI KOD KUĆE I ZAUVEK SE REŠITE DOSADNIH MRAVA: Evo šta ih privlači i kako da ih pošaljete u PROŠLOST

NAPRAVITE OVA SREDSTVA SAMI KOD KUĆE I ZAUVEK SE REŠITE DOSADNIH MRAVA: Evo šta ih privlači i kako da ih pošaljete u PROŠLOST

Ako mravi uđu u vaš dom, postoji velika šansa da će otkriti i biljke u blizini zbog prolivenih sokova, umaka ili ostataka hrane, te da će se zadržati kao redovni posetioci. Tokom letnjih meseci, mravi se mogu brzo razmnožiti oko kućnog bilja, što može ometati normalan rast biljaka. Ovi insekti su veoma vešti u navigaciji, koristeći tragove feromona kako bi se vratili u svoja gnezda.

mrav, mravi, 31 okt 2017

Takođe, mravi imaju sposobnost da povežu vizualne znakove s negativnim iskustvima i da pamte potencijalno opasne rute. Postoji nekoliko načina da ih se oslobodite, ali ako nemate pri ruci dostupne repelente, možda je vreme da razmislite o kućnim pripravcima koji bi vam mogli pomoći.

Sprej od limuna

Budući da mravi ne vole miris citruse, jednostavno ih možete oterati iscedivši malo limuna u šoljicu ili prskalicu, pa time poprskati listove ili površine koje želite zaštititi od njih.

limun

Ako imate previše mrava i limun ne daje rezultate, možete probati sledeće: Stavite nekoliko limuna i narandži u ključalu vodu i kuvajte ih 15 minuta. Zatim koristite tečnost koja je dobijena da poprskate listove.

Druga opcija je da napravite tečnost od sapuna, što je jednostavan način za izradu repelenta za mrave. Pomešajte čajnu kašičicu tečnog deterdženta za pranje posuđa u 500 mililitara tople vode.

Takođe, cimet je još jedna opcija koju možete koristiti.

cimet

Poprskajte biljku i prostor oko nje ovom tečnošću, a ako imate ulje peperminta, dodajte nekoliko kapljica. Koristite ovu tečnost za prskanje biljaka noću kako biste jutarnjim zalivanjem uklonili sapun s površine.

Takođe, možete koristiti određene začine kao što su cimet, prah čili papričice, mlevena kafa, osušena menta ili klinčić. Rasipajte ove začine oko biljke. Mravi ne vole začine pa će ih to sprečiti da se približavaju vašim biljkama.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *