UŽIVO FINALE EVROVIZIJE 2024 Završen takmičarski deo, predstavnici EX YU ZEMALJA IZDOMINIRALI, evo ko se još izdvojio

UŽIVO FINALE EVROVIZIJE 2024 Završen takmičarski deo, predstavnici EX YU ZEMALJA IZDOMINIRALI, evo ko se još izdvojio

Nakon nekoliko nezaboravnih trenutaka tokom finala Evrovizije, atmosfera je dostigla vrhunac kada je revijalni deo programa počeo počastom legendarnoj grupi ABBA. Končita Vurst, Šarlot Pereli i Karola izvele su njihov hit, što je bila prava poslastica za sve fanove.

Međutim, nakon tog sjajnog trenutka, fokus je prebačen na takmičarski deo večeri, a publika je uživala u rekapitulaciji nastupa finalista. Austrija, koja je zatvorila takmičarski deo, predstavila se pesmom “We Will Rave”, koja nosi zvuke popularne dens muzike ’90-ih. Ipak, pevač se našao u problemu kada je put koji je planirao da koristi bio poplavljen, a most urušen, što je izazvalo poteškoće u nastavku njegovog putovanja.

Uzbuđenje je raslo kako su se predstavnici zemalja izmjenjivali na sceni. Francuski predstavnik Sliman izveo je emotivnu baladu “Mon Amour”, koja je oduševila publiku svojom ljubavnom porukom. Međutim, Slovenija je predstavila pesmu “Veronika”, inspirisanu pričom o Veroniki Desinićkoj, što je bio jedan od najizazovnijih nastupa na ovogodišnjoj Evroviziji.

Nakon Slovenije, Švajcarska je nastupila sa numom “The Code”, koju je izveo Nemo, nebinarna osoba. Ova zemlja je bila jedan od favorita za pobedu, ali je atmosfera postala napeta kada je pevačica iz Izraela, Eden Golan, ponovno zviždana tokom nastupa, izazivajući kontroverze.

Evrovizija, Evrovizija 2024

Uz sve to, nije izostao ni protest protiv učešća Izraela u Malmeu, dok je predstavnik Francuske održao govor tokom svoje izvedbe na generalnoj probi finala.

Evrovizija, Evrovizija 2024

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *