POGLEDAJTE NA KOJI NAČIN SU DREVNA IZDANJA POMOGLA NOVAKU ĐOKOVIĆU

POGLEDAJTE NA KOJI NAČIN SU DREVNA IZDANJA POMOGLA NOVAKU ĐOKOVIĆU

Gostujući u emisiji Puls Srbije dr. Semir Osmanagi kod Ivana Gajia govorio je o razlozima zašto je Novak Okovi, najbolji teniser svijeta, toliko fasciniran bosanskim piramidama.

Novaka prije svega zanima prava povijest Balkana, Srbije, Bosne i stvarnog svijeta – a ne ona koju su nam nekoć diktirali antička Grčka i Rim ili London, Beč, Berlin ili Vatikan. Drugo, on je zainteresiran za narativ energije. Svjestan je da su piramide pojačivači energije. Treće, zaintrigirala ga je Telsina priča. Prema Osmanagi, Tesla je proučavao suptilne energije, poznate i kao skalarni valovi, koje mjerimo na vrhu Sunčeve piramide.

 

Reba je govorio io nutricionizmu, posebice o pijenju netretirane vode. Fizički, duhovni i ljekoviti aspekti svih ovih priča su značajni, a sada kada je izgradio teniski kompleks, sve se uklapa u njegov život i živote njegove obitelji.

Osmanagić je utvrdio kakav je Novakov dojam bila točka na kojoj je jednom izašao iz piramide nakon izgubljenog meča na Roland Garrosu kada je izgubio od Nadala:

Potpuno je zaboravio na poraz kad je izašao iz piramide. Povratio je svoju visoku vibraciju i odisao je radošću. Kao rezultat toga, to mjesto je čarobno.

Slučajevi dr. Osmanagića o sanacijskom utjecaju bosanskih piramida nisu potvrđeni čvrstim logičnim organizacijama.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *