GAZDA PAJA DAJE PLATU OD 160.000 DINARA I NIKO NEĆE DA RADI! Besplatan obrok, slobodan vikend, sve po dogovoru I OPET NIŠTA!

GAZDA PAJA DAJE PLATU OD 160.000 DINARA I NIKO NEĆE DA RADI! Besplatan obrok, slobodan vikend, sve po dogovoru I OPET NIŠTA!

Oglas jednog vlasnika pekare u Pančevu za posao majstora za burek privukao je pažnju javnosti jer je nudio dobre uslove: plata od 160.000 dinara, rad u dve smene, svaki drugi vikend slobodan, i besplatan obrok. Međutim, uprkos ovim povoljnim uslovima, pekari su imali teškoće u pronalaženju radnika. Samo jedan kandidat se javio na oglas, ali je odustao jer mu nisu odgovarali uslovi rada.

pekara, pecivo, hleb

Vlasnik pekare, poznat kao gazda Paja, izrazio je svoje iznenađenje zbog nedostatka zainteresovanih radnika, ističući da bi se takva plata pre deset ili dvadeset godina činila veoma primamljivom. On smatra da mladi danas često očekuju više, iako su ponuđene plate zapravo pristojne. Pored toga, pekarstvo je zanimanje koje zahteva trud i vreme da bi se postigao majstorski nivo, što neki kandidati možda nisu spremni da ulože.

Marko Grozdanović, burek, buregdžija

Ovo nije usamljen slučaj nedostatka radnika u pekarskoj industriji. Pekari širom Srbije suočavaju se s istim problemom. Plate za pekare se kreću od 80.000 do 180.000 dinara, ali je i dalje teško naći kvalifikovane radnike. Razlozi za ovo uključuju odlazak radnika u inostranstvo gde su plate takođe dobre, nedostatak mladih koji se upisuju u stručne škole pekarstva, kao i nedostatak opreme i resursa u školama za obuku budućih pekara.

Pekara, Pekari

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *