NOVI DETALJI U ISTRAZI UBISTVA DANKE ILIĆ: Saslušavaju se dva nova svjedoka, od tijela djevojčice…

NOVI DETALJI U ISTRAZI UBISTVA DANKE ILIĆ: Saslušavaju se dva nova svjedoka, od tijela djevojčice…

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru počelo je saslušanje dva nova svjedoka u vezi istrage ubistva dvogodišnje Danke Ilić iz Bora. Djevojčica je nestala prije dva mjeseca, a policija je uhapsila dvojicu radnika JKP “Vodovod”, Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića, pod sumnjom da su je udarili automobilom, stavili tijelo u prtljažnik i odvezli na deponiju. Jedan od novih svjedoka je bivši direktor JKP “Vodovod”, Goran Pavić, koji je dao otkaz nakon hapšenja svojih radnika. Također je ispitivan prijatelj osumnjičenog Jankovića, od kojeg su osumnjičeni često pozajmljivali automobil.

Prema izvorima, bivši direktor je dao izjavu u vezi s putnim nalozima za 26. mart, dan kada je djevojčica nestala. Također su istražitelji ispitali Jankovićevog prijatelja da bi saznali da li mu je posudio automobil u periodu od 26. marta do 4. aprila kada je uhapšen, kako bi utvrdili koje vozilo je korišteno za premještanje tijela. Izjave svjedoka će biti upoređene s izjavama osumnjičenih, a eventualne podudarnosti mogle bi doprineti napretku u istrazi o pronalaženju tijela Danke Ilić.

Prethodno je obavljeno i psihijatrijsko vještačenje osumnjičenih u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Beogradu, gde je utvrđeno da su uračunljivi.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *