OVO SU SLIKE S NADZORNE KAMERE IZ ZGRADE NESTALE ANE KNEŽEVIĆ: Maskirani muškarac uradio je OVO! Sumnja se da je to njen muž

OVO SU SLIKE S NADZORNE KAMERE IZ ZGRADE NESTALE ANE KNEŽEVIĆ: Maskirani muškarac uradio je OVO! Sumnja se da je to njen muž

Sud u Madridu koji istražuje nestanak Ane Marije Knežević, čije je poslednje pojavljivanje zabeleženo u februaru, zatražio je od Tužilaštva Srbije pristup digitalnim podacima iznajmljenog automobila koji se sumnjiči da je koristio njen suprug David Knežević tokom izvršenja zločina. Knežević se nalazi u pritvoru i čeka suđenje bez mogućnosti puštanja uz kauciju, dok FBI i Nacionalna policija zajedno tragaju za Anom.

Ana Knežević

Ana Marija Knežević bila je u braku sa Davidom Kneževićem, državljaninom Sjedinjenih Američkih Država, koji je rođen u bivšoj Jugoslaviji. Prema informacijama koje su dostavili prijatelji i članovi porodice, par je bio u procesu razvoda, ali su imali spor oko podele imovine. Na dan nestanka Ane, nepoznata osoba, verovatno David, navodno je ušla u zgradu u Madridu gde je Ana živela.

Sigurnosne kamere zabeležile su muškarca sa kacigom kako ulazi u zgradu, istovremeno kada su neke osobe izlazile. Nakon što je ušao, muškarac je primećen kako koristi sprej da onesposobi kameru za nadzor. Prema dostupnim informacijama, veruje se da je taj muškarac David Knežević.

Ana Knežević

Ana Knežević

Sud u Madridu je zatražio odobrenje da nekoliko istražitelja Nacionalne policije otputuje u Beograd kako bi izvukli podatke iz ECU (Engine Control Unit), uređaja koji beleži sve parametre automobila. Ovo je deo zahteva za međunarodnu pravnu pomoć koji je izdat pre nekoliko nedelja. Takođe se traži vizuelni pregled automobila.

Ana i David

Nacionalna policija sumnja da je David Knežević koristio spomenuti automobil za putovanje između Beograda i Madrida, tokom kojeg je izvršio zločin nad svojom suprugom i odbacio telo. Informacije dostavljene španskim vlastima ukazuju da je David iznajmio plavi Peugeot 308 30. januara, a vratio ga 15. marta, prešavši više od 7.000 kilometara.

Prilikom vraćanja automobila, primetno je bilo da je vozilo imalo ogrebotinu, nedostajale su nalepnice za iznajmljivanje, a ramovi registarskih tablica su bili zamenjeni. Takođe je primećeno da je automobil bio temeljno opran nakon vraćanja, u skladu sa politikom iznajmljivanja. Navedene informacije ukazuju na mogućnost pronalaska tragova i informacija unutar vozila i ECU-a, koji bi mogli biti od značaja za nastavak istrage i lociranje nestale žene.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *