UKRAJINCI STEŽU OBRUČ OKO KRIMA: Udaraju tamo gde Ruse NAJVIŠE BOLI, stigla i JEZIVA PRETNJA – “Bežite, to će posle BITI NEMOGUĆE”

UKRAJINCI STEŽU OBRUČ OKO KRIMA: Udaraju tamo gde Ruse NAJVIŠE BOLI, stigla i JEZIVA PRETNJA – “Bežite, to će posle BITI NEMOGUĆE”

Ukrajina nastavlja s intenzivnim napadima na protivvazdušne odbrambene sisteme, železničke veze i plovne puteve kako bi oslabila poziciju Rusije na poluostrvu Krim.

Najnoviji udar se desio u petak, kada su ukrajinske snage pogodile trajektni prelaz i naftni terminal u luci Kavkaz, na ruskoj strani Kerčkog moreuza. Prethodno su oštetili dva železnička trajekta, Avangard i Konro Trejder, ključna za snabdevanje Krima.

Krimski Most, Krim

Rusija je već suočena s oštećenim Kerčkim mostom, koji nije mogao izdržati intenzivan saobraćaj, zbog čega se oslanja na alternativne puteve preko Ukrajine. Ova situacija dovodi ruske transportne veze u domet ukrajinskih napada.

Ukrajinski napadi su deo složene operacije koja ima za cilj da učini rusku kontrolu nad Krimom neodrživom. Kijev je koristio različita sredstva, uključujući pomorske dronove i rakete, kako bi oštetio ili uništio ruske ratne brodove i infrastrukturu.

Krim, mapa Krima

Kijev je takođe napadao ruske aerodrome i pomorske baze, što je primoralo Rusiju da premesti flotu na istok, u rusku luku Novorosijsk.

Ukrajinska vojska tvrdi da su njihovi napadi pogodili ključne mete, dok rusko Ministarstvo odbrane tvrdi da je neutralisalo većinu napada. Ipak, napadi se nastavljaju, a Ukrajina tvrdi da cilja samo vojne objekte.

epa07745727, Rusija, vojska, Krim

Napadi su izazvali ozbiljnu štetu na naftnom terminalu i izazvali požar u rafineriji nafte, uz izveštaje o povređenima. Situacija postaje sve ozbiljnija, što ukazuje na napore Ukrajine da učini rusku kontrolu nad Krimom sve težom.

Ukrajina veruje da će ovakvi napadi dodatno otežati situaciju ruskim okupatorima na Krimu, sprečavajući ih da napuste poluostrvo u budućnosti.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *