PRAUNUCI NAM PRAVE PAKAO OD ŽIVOTA VEĆ 7 GODINA, A ĆERKA NE MRDA PRSTOM: Ono šta nam rade nijedan čovek ne može da idrži

PRAUNUCI NAM PRAVE PAKAO OD ŽIVOTA VEĆ 7 GODINA, A ĆERKA NE MRDA PRSTOM: Ono šta nam rade nijedan čovek ne može da idrži

Baka iz Hrvatske, koja se bliži devetom desetljeću života, zajedno sa suprugom već sedam godina prolazi kroz pakao u vlastitom domu zbog svojih praunuka. Njihova priča izaziva snažnu emotivnu reakciju, jer pokazuje koliko su porodični odnosi ugroženi, a ova starica sada jasno traži pomoć, iako se do sada nije usuđivala da je zatraži.

U ispovijesti za portal “Moje vrijeme”, baka je iznijela svoju očajnu situaciju, ističući da nema ni zdravlja ni novca, a institucije nisu ponudile prihvatljivo rješenje.

Baka

Iako se stidi iznošenja obiteljskih problema, više ne može šutjeti. Njihovu veoma dugu i tužnu priču skraćuje zbog problema s očima.

Baka i njen suprug osjećaju se bespomoćno. Njihova kći ne brine o njima, a zbog malih penzija ne mogu otići u starački dom. Iako su se obratili socijalnoj službi, odlazak u dom bio bi preskup jer bi morali prodati sve što imaju.

Njihova kuća, iako mala, bila bi dovoljna za njih dvoje, ali ne mogu u njoj naći mir zbog praunuka. Već sedam godina trpe teror, prijetnje i nasilje. Bezuspješno su tražili pomoć, a ustanove nisu reagirale ni kad su im prijetili pištoljem.

baka, tužna baka, stomačni problemi

Očajni su i ne mogu vjerovati da od svojih najbližih doživljavaju takvo ponašanje. Osjećaju se kao da nema pravde ni zakona, a životi su im u opasnosti.

Suprug, koji boluje od plućnih problema, pati od fekalija koje ostaju pred njihovim vratima, a uprkos njihovim vapajima, osjećaju se zanemarenima. Sada, u svojim poznim godinama, traže samo miran i dostojanstven život, što im je pravo po zakonu i Ustavu.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *