“DANICA JE 1 U MILION KOJA JE PREŽIVELA” Advokat: Lekarima preti do 8 godina zatvora, tražićemo milionsko obeštećenje U EVRIMA!

“DANICA JE 1 U MILION KOJA JE PREŽIVELA” Advokat: Lekarima preti do 8 godina zatvora, tražićemo milionsko obeštećenje U EVRIMA!

Danica Ružić, mlada odbojkašica iz Dublja, preživela je dramatično iskustvo nakon rutinske operacije meniskusa. Umesto očekivanog oporavka, razvila je sepse i nekrotični fascitis, što je dovelo do teškog oštećenja njenog zdravlja i ekstremiteta. Nakon sudske analize, utvrđene su profesionalne medicinske greške, zbog čega su podnete krivične prijave protiv hirurga prof. dr Dušana Marića i dr Mihajla Radomira iz novosadske privatne poliklinike “Orto MD”.

Noga neposredno nakon operacije

Advokat Ilija Dražić, koji zastupa Danicu i njene roditelje, izjavio je da će tražiti visoku odštetu, ocenjujući da su propusti tokom lečenja imali katastrofalne posledice po zdravlje mlade sportistkinje. On je istakao da su profesionalne greške dovele do ozbiljnih komplikacija, uključujući oštećenja srca, pluća i bubrega, kao i trajne posledice po Danicinu sportsku karijeru.

Noga nakon komplikacija

Prema Dražićevim rečima, Danica je operisana iako analize krvi nisu bile u optimalnim vrednostima, a komplikacije nakon operacije nisu adekvatno tretirane, što je doprinelo pogoršanju njenog zdravstvenog stanja. Takođe je naglasio da su lekari propustili da pravovremeno reaguju na komplikacije, čime su ozbiljno ugrozili Danicinu bezbednost i zdravlje.

Advokat je najavio i da će se tražiti nadoknada štete u milionskim iznosima, s obzirom na trajne posledice po Danicinu sposobnost za život i rad, kao i izgubljene prihode od sportske karijere.

Ilija Dražić

Druga strana ove priče, odnosno dr Marić i dr Radomir, nisu dostavili svoje komentare na ove optužbe.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *