AJKULA JE POČELA DA POVRAĆA, A KADA SU VIDELI ŠTA JE ISPLJUNULA, NAUČNICI NISU MOGLI DA VERUJU “Šta je ovo, dođavola?!” (FOTO)

AJKULA JE POČELA DA POVRAĆA, A KADA SU VIDELI ŠTA JE ISPLJUNULA, NAUČNICI NISU MOGLI DA VERUJU “Šta je ovo, dođavola?!” (FOTO)

Na ostrvu Orfej u Australiji, istraživači su svedočili retkoj pojavi tigraste ajkule kako povraća čitavu mrtvu ehidnu, sisara prekrivenog bodljama. Ovaj neobičan događaj desio se dok su naučnici sa Univerziteta Džejms Kuk u Severnom Kvinslendu proučavali morski život u maju 2022. godine.

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fbuff.ly%2F4c7sArL&h=AT1MlwSQO4RcMLjVyqnIEniRe7NgLX7V7w5Bl_kMM8qexxkfkC7PZSxXWsF9bcBFVVXyeIfeP6102rt8qRU_BsQtnRSsBvmXqCPDV0t6bQeXJu-_LGbB3ZfaCJ9VoBYXqNSX&s=1

Morski biolog Nikolas Lubic opisao je ovaj susret kao šokantan, ističući da su bili iznenađeni onim što su videli. Kada je ajkula povratila ehidnu, Lubic je uspeo da fotografiše ovaj neobičan prizor, primećujući obrise ehidnine u vodi.

https://x.com/10NewsFirstQLD/status/1798581123888619926

Ehidna je bila potpuno netaknuta kada ju je ajkula povratila, sa svim bodljama i nogama. Iako je retko da tigraste ajkule povraćaju hranu, Lubic je objasnio da se to može dogoditi kada su pod stresom. Srećom, ajkula nije povređena ovim susretom, pa je tim naučnika opremio akustičnim tragačem i vratio je u vodu.

Ehidna

Tigraste ajkule poznate su po svom proždrljivom apetitu i sposobnosti da konzumiraju raznovrsnu hranu, uključujući druge ajkule, ribe, morske kornjače i morske ptice, ali i neobične predmete poput ugalja, limenki, odeće i kostiju. Iako se nalaze u toplim okeanima širom sveta, retko je da se ovakvi susreti dogode.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *