DETALJAN SPISAK STVARI KOJE NIKAKO NE SMETE DA UNESETE U GRČKU: Lista puna iznenađenja, evo na šta OBAVEZNO da se spremite!

DETALJAN SPISAK STVARI KOJE NIKAKO NE SMETE DA UNESETE U GRČKU: Lista puna iznenađenja, evo na šta OBAVEZNO da se spremite!

Pravila za unošenje hrane i drugih predmeta u Grčku su stroga. Na primer, ne možete uneti meso, mleko, mlečne proizvode, kuvana jela ili kvarljive namirnice. Granični službenici imaju pravo da vam oduzmu ove namirnice i baciti ih. Međutim, možete uneti određene količine svežeg voća i povrća, mleka u prahu za bebe, hranu za posebne potrebe i još neke predmete, pod uslovom da vrednost ne prelazi 300 EUR po putniku.

grčka granica, makedonsko-grčka granica, Evzoni, Evzoni Bogorodica, granica, 1 jul 2020

Što se tiče alkohola i cigareta, postoje ograničenja koja se razlikuju za putnike iz različitih zemalja. Putnici iz EU mogu uneti određene količine alkohola i cigareta bez carine, dok postoje stroža ograničenja za putnike iz zemalja van EU. Takođe, treba imati na umu da je dozvoljeni unos cigareta po putniku ograničen, sa nižim limitom za neke zemlje.

Aerodrom

Osim toga, postoje i određene stavke koje su zabranjene za unošenje u Grčku, poput biljaka sa zemljom ili iznošenja antikviteta bez dozvole. Ukoliko se ova pravila prekrše, moguće su kazne i pokretanje krivičnog postupka.

putnici, autobus

Luka Bar, cigarete

Kada je reč o povratu poreza na dodatu vrednost (VAT) u Grčkoj, posetioci koji nisu iz zemalja EU mogu dobiti povraćaj novca za kupovine iznad određene vrednosti.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *