KAKO SRBI DELE TROŠKOVE NAKON VENČANJE ? Ovo pitanje je podiglo buru na mrežama! ŠTA KAŽETE?!

KAKO SRBI DELE TROŠKOVE NAKON VENČANJE ? Ovo pitanje je podiglo buru na mrežama! ŠTA KAŽETE?!

U jednoj studentskoj grupi na Facebooku pokrenula se diskusija o tome kako mladi bračni parovi raspoređuju novac nakon venčanja. Većina parova finansije smatra zajedničkim resursom, dok su se neki članovi grupe izjasnili da preferiraju zadržavanje individualnih finansijskih sredstava.

Autor objave izrazila je dilemu oko toga da li da nastave sa deljenjem troškova na pola ili da sve finansije integrišu nakon stupanja u brak. Iako su dotad delili troškove poput kirije, hrane i računa, smatra da je vođenje preciznih evidencija o tome ko je koliko doprineo nepotrebno u braku.

Među komentarima su se našle različite perspektive. Dok su neki podržavali ideju deljenja finansijskih obaveza u braku, drugi su smatrali da je to previše formalno i neophodno. Neki su čak istakli da takva praksa može dovesti do previše kontrolisanja i narušavanja samog duha braka.

Verenički prsten

Različita iskustva su iznete kao primeri. Dok su neki parovi navodili da su sve finansije delili zajedno i to im odgovara, drugi su opisivali situacije gde su zadržali određenu autonomiju nad svojim finansijama, što im je takođe odgovaralo.

Postoje i oni koji su izneli skeptične stavove prema bračnoj zajednici koja deli sve resurse, smatrajući da to može dovesti do nelagode i kontrole.

U suštini, diskusija je pokazala da svaki par ima svoj način upravljanja finansijama u braku, te da nema univerzalnog pravila koje bi odgovaralo svima. Važno je da parovi usklade svoje finansijske prakse na način koji im najviše odgovara i doprinosi harmoniji u braku.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *