POGLEDAJTE KAKO AMERIKANAC SLATKO JEDE SRPSKO PEČENJE: Krsti se, pije rakiju, a glavni moto mu je “YEBIGA”! (VIDEO)

POGLEDAJTE KAKO AMERIKANAC SLATKO JEDE SRPSKO PEČENJE: Krsti se, pije rakiju, a glavni moto mu je “YEBIGA”! (VIDEO)

Na svom TikTok profilu, stranac po imenu Jibri Bell redovno deli snimke u kojima uživa u srpskim specijalitetima, hrani i pićima. Iz snimaka se jasno vidi da je oduševljen Srbijom, a nedavno je odlučio da isproba pečenje.

“Još jedan razlog zbog kojeg bi trebalo posetiti Srbiju je njen izvanredan gastronomski doživljaj! Danas ću prvi put probati pečenje. Ovo jagnjetina je pečena savršeno”, počinje Jibri svoju priču.

Pored pečenja, odlučio se i za probu čuvene “ljute papričice”, koju će ublažiti kajmakom, uz dodatak paradajza i, naravno, rakije.

@jibribell

What food should I try next?! Have you guys tried Yebiga yet?! You can buy it in the United States and in the Balkans! Check out Yebiga.com to see a list of retailers near you! #serbia #bosnia #croatia #macedonia #slovenia

♬ Underground: Čoček – Goran Bregovic

“Srbi su zaista majstori u kulinarskom umetničkom izražavanju. Ali pre svega, jedva čekam da probam srpsku rakiju, posebno onu koju veoma volim. Ovo je ‘*ebiga rakija’. Srbi ovu reč koriste kada opisuju situaciju koju ne mogu da promene. To je moj moto u životu”, objašnjava Jibri.

Pre nego što je odlučio da se zasladi šljivovicom, Jibri se prekrstio kao što to čine mnogi Srbi, a zatim je uzviknuo kako je rakija odlična.

“Prijatelji, stvarno morate posetiti Srbiju i probati njihovu hranu. Pečenje, ljuta paprika i malo rakije ‘*ebiga'”, zaključuje Jibri.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *