ŠTA ME GLEDAŠ? Otac ubijene devojčice burno odreagovao, DRSKA REAKCIJA Miljane Kecmanović! Nastavak suđenja za masakr u Ribnikaru

ŠTA ME GLEDAŠ? Otac ubijene devojčice burno odreagovao, DRSKA REAKCIJA Miljane Kecmanović! Nastavak suđenja za masakr u Ribnikaru

U Višem sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Vladimiru i Miljani Kecmanović, roditeljima dečaka koji je 3. maja prošle godine izvršio masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, ubivši devetoro svojih drugara i radnika obezbeđenja.

Miljana Kecmanović je prva ušla u sudnicu, podignute glave, u pratnji svojih advokata Irine i Borivoja Borovića. Stigla je pola sata pre početka suđenja i razgovarala je sa svojim advokatima o današnjem toku suđenja.

Takođe su pristigli vlasnik streljane Ratko Ivanović i instruktor Nemanja Marinković, koji bi danas trebalo da iznesu svoju odbranu. Obojica su optuženi za davanje lažnog iskaza u vezi sa tvrdnjama da dečak ubica nije vežbao pucanje u njihovoj streljani.

Vladimir Kecmanović, otac dečaka, optužen je za teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete koje je u vreme zločina imalo 13 godina vodio u streljanu i podučavao ga pucanju, dok nije adekvatno čuvao oružje u svojoj kući. On se nalazi u pritvoru od 3. maja prošle godine.

Jedini roditelj ubijene dece koji je danas došao u sud je Anđelko Aćimović, otac devojčice Angeline koju je dečak ubica prvobitno ranio, a koja je kasnije preminula od povreda. Prilikom ulaska u sudnicu, Anđelko je reagovao na pogled Miljane Kecmanović, izražavajući bol zbog gubitka svoje ćerke.

Kasnije su stigli i ostali roditelji ubijene dece, zajedno sa Anđelkovom suprugom i majkom Angeline. Svi su se okupili zajedno na istoj strani, pružajući podršku jedni drugima u ovom teškom trenutku.

Miljana Kecmanović je tokom vremena pre početka suđenja stajala okrenuta leđima porodicama žrtava. Ona je takođe optužena jer je njen DNK pronađen na čauri u učionici gde je njen sin izvršio zločin.

Sve optužene porodice negiraju krivicu za dela koja im se stavljaju na teret. Suđenje je zatvoreno za javnost radi zaštite interesa maloletnih žrtava.

Dečak ubica je 3. maja 2023. godine pucao iz pištolja svog oca u školi, ubivši 10 osoba, među kojima devetoro dece i jednog radnika obezbeđenja, dok je petoro dece i jedna nastavnica bili ranjeni. U vreme zločina, dečak nije imao navršenih 14 godina, te nije krivično odgovoran prema zakonu.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *